Hr. Michel Hansen Jernskjæg, der trods sig ucharmerende navn skriver flot om Roskilde domkirke:
Her er et spring frem til det væsentlige:
Det er det herover som jeg har svært ved at forstå hvad Michel Hansen Jernskjæg skriver om, hvem som der ligger der under betegnelsen Konning Christian Tertii. For at forstå hvem der er hvem har jeg faktisk alle de andre kildeinfo-bøger liggende, bedst er J. Kornerups "Nogle bemærkninger vedrørende Roskilde Domkirkes Bygningshistorie", "Ny håndbog", og "Hvorledes saae Roskilde Domkirkes Spir ud før 1635?" Specielt der omkring 1635 skete der også en del hensynsløse ændringer inde i kirken, specielt ved hellig tre kongers kapel, men som der vistnok siden er godtgjort igen.
Domkirken er viet til St. Lucii, og der fortælles om en drage ude i eller på Roskilde fjord, tilsvarende har en englænder berettet om at have set en drage som han flygtede fra, jeg skrev for et par år siden lidt tilsvarende. Det som jeg tror kan ske, er altså at skyerne ved helt specielle forhold kan danne formationer, hvor en figur med øjne hvor pupillerne hver ligner et omvendt spir, og så gik man sku inden døre igen. Jeg ville godt opleve tilsvarende igen, men intet har lignet siden, dog så jeg for en måneds tid siden lidt i retningen af det, men kun 10% i tydelighed, altså faktisk udvisket. For henimod to år siden havde jeg fundet en sten norden for Roskilde, som jeg sendte billeder af til Roskilde Museum, de afviste materialet ad to gange med at den slags ikke fantes heroppe, den lignede noget fra pyramiderne. Jeg hentede stenen, afvaskede den men den lugtede af død, den lignede også en støbt hovedsten fra en grav. Og efter den havde lagt udenfor et par måneder så var der noget som fik mig til at køre hen og smed den i en container til sten og byggeaffald, så hvis nogen er interesserede skal der et større eftersøgningsarbejde til. Jeg har billeder af den på en anden fil, den var spættet som en giftslange eller som en giraf.
Herunder følger tekst om den samme drage (øgle), som tidligere nævnt, det er tekst som J. Kornerup muligvis ikke har kendt, eller ihverttilfælde ikke har refereret til:
Her følger tekst fra J. Kornerup om Hellig Trekongers kapel:
Herunder følger indledningen til J. Kornerup's Ny Håndbog for besøgende i Roskilde Domkirke.