Mit bidrag forinden opstart den af Big-Bang maskinen ved Cern om muligheden for en overset risiko:
Risikoen var overset!
Se linket: http://ing.dk/debat/106714
dernæst detteher: http://ing.dk/artikel/91023#p131500
Jeg indsendte redegørelsen til fagbladet Ingeniøren, det var det rette sted, dialogen som fulgte har været lidt svær for mig at finde, den er ikke med i samlingen under mit brugerlogin hos dem, derfor har jeg for en sikkerheds skyld kopieret den herunder:
Det kan betyde at jorden omdannes til et gammaglimt.
det skyldes at ved plutonium, uran og deuterium har man med de meget tunge atomkerner at gøre.Deuterium er ikke en 'tung atomkerne'!
Men formålet med partikelaccelerrering er vistnok kun at afdække teoretiske forhold, der meddeles intet om forbedringer vedrørende energiforsyning.
På Cern vil man skabe partikelhastigheder, som er større end ved atomspaltning af tunge eller radioaktive grundstoffer. Dette vil måske starte en kerne-kædereaktion i materialer, som ikke er berigede.
De mest energirige partikler fra den kosmiske stråling, rammer Jordens atmosfære med så høj fart, at en enkelt partikel rummer lige så meget energi som en tennisbold efter en kraftig serv; 3 x 10^20 eV
(100 mio. gange mere end de ca. 2 x 10^13 eV LHC kan levere)
Det er ret mærkværdigt siden det er accepteret at lysets hastighed er en grænse og at E er lige m C i anden, vil jeg mene at den største energi en partikel kan præsentere er dens egen masse multipliceret med lysets hastighed i anden. Så hvilken mekanisme skulle kunne evne at give en enkelt proton kræfter der overskrider dens egne størrelser ? E lige m C i anden giver for protonen 1,5*10^-10 Joule, men 3 x 10^20 eV svarer til 48 Joule !! Kun ved 1,7*10^14 m/sec kan denne energi virkeliggøres, men det er højere end lysets hastighed. Så det lyder ret forvrøvlet...
Er der nogen der kan henvise til disse målingers resultater ?http://www.europhysicsnews.com...html
Det er ret mærkværdigt siden det er accepteret at lysets hastighed er en grænse og at E er lige m C i anden, vil jeg mene at den største energi en partikel kan præsentere er dens egen masse multipliceret med lysets hastighed i anden.
m*c^2 er et legemes hvileenergi. Der er ikke nogen øvre grænse for et legemes kinetiske energi.
men det kan ikke være rigtigt at et enkelt proton kan flyve rund med uendelig energi, eller bare den energi vores sol giver
Om faren ved gale videnskabsfolk: What goes up, must come down, benægtes det?
Et sted læste jeg at der vistnok er foretaget ca. 2000 registrerede atomprøvesprængninger. Ved man om der er foretaget tilsvarende djævelskab udenfor atmosfæren?
Man kan gøre sig tanken: Hvorledes vil en trykbølge og lyset derfra forplante sig derude? Også energien, når der hverken er atmosfære eller masse derude, så vil det jo betyde at atomrakettens smeltende/fordampende masse spredes som en lysende gassky, og idet der intet stof er der til at optage varmen, så må det jo på en måde blive stående der, i en vis grad. Jeg spørger fordi at de billeder vi ser af lysende gasskyer fra fjerne galakser reelt kan ligne en flammefront i et lufttomt rum, og jeg vil næsten sige, såfremt den slags forsøg foretages, så kan vore dage på jorden være talte! Jeg spørger på denne noget skeptiske facon om noget som jeg aldrig kunne drømme at stille spørgsmålstegn ved for få år siden, men ved de hysteriske reaktioner man efterhånden ser på banale forhold, så kan det jo skyldes at nogen skjuler grundlæggende sandheder.
den 22.11.08: Jeg har endnu ikke fået svar på ovenstående noget kontrversielle spørgsmål, det jeg tænker på er eksempelvis flg:
Fundet på: http://www.tycho.dk/article/view/5216
Af: Michael J.D. Linden-Vørnle |
Udgivelsesdato: 12. november 2008 |
Observationer lavet i sub-millimeter-området har gjort det muligt at studere forholdene i en stjernekuvøse i Mælkevejen.
RCW120 er katalogbetegnelsen på et område i vores galakse, Mælkevejen, hvor nye stjerner bliver født.
Dette billede af RCW120 er en kombination af optagelser i synligt lys og APEX-målingerne (blålige farver) - billede: ESO/APEX/DSS2/SuperCosmos |
Eller som den her: http://jp.dk/udland/article1522058.ece , det er da lidt underligt at det er politiet som ser og offentliggør det, frem for de store observatorier, for mig at se rammer meteoren ikke jorden, evt. gør den men evt. strejfer den kun atmosfæren, jeg synes ikke man får indtryk af en nedslag, idet lysstyrken forekommer at være kraftigst medens meteoren eller genstanden endnu er oppe i atmosfæren.