Kvaliteten af undervisningen  folkeskolen har fomådentlig aldrig været dårligere end den er nu. Børn i en skole med 30 % tosproglige er ved 5. klassetrin ca. 1½ års pensum bagud i forhold til undervisningen hvor der kun er danske børn. Bemærk, jeg siger ikke at danske børn er bedre end indvandrerbørn.
 
Som modargument benyttes så det faktum, at børn idag rent faktisk har gode læsefærdigheder. Dette kan de ikke takke skolen for, det skyldes at børnenes fritid i modsætning til tidligere bruges  til at de sidder ved f.eks. computere. Dette faktum kan meget vel blive misbrugt til at hævde at undervisningen er ligeså god som tidligere, men den fejl som begås derved er at skolen uberetiget tillægger sig selv takken for de ret gode læse/skrivefærdigheder som er computer nørders styrke. De erfaringer som at børn tidligere fik ved udendørs leg, oplever de nu alene gennem den fiktive computerverden, deri giver handlingerne ikke fysiske erfaringer, denne kommende generation kan nemt få større problemer end vores, af denne grund.
 
Mine erfaringer er at lærerne gør hvad de kan for at optimere undervisningen; problemets omfang gør at mange vælger den nemme løsning ved at abstraherer bort fra dette faktum, og giver andre forhold skylden, fordi den egentlige årsag, som jeg har anført i første afsnit ikke er velset at omtale på de bonede gulve. Og det er det eneste sted, hvor sagen kan klares. Indvandrerne er mennesker som alle os andre, disse er kun enkeltindivider, som er blevet bedraget af FN ved at have fået en lodseddel med frit ophold: Hos dem som har ting, så de kan bo hvor der er koldt.
 
Problemet er gang på gang blevet påtalt overfor politikerne de seneste ti år, uden af de gør noget som helst gavnligt for denne sag. Dermed pisser disse beslutningstagere på folkets børn. man kan så spørge, mener politikerne at folkeskolen rummer indavlen, og privatskolerne for de velhavende således de udvalgte? 
 
Endnu en hilsen til de udvalgte, fra os hernede på jorden, under jeres projekt velfærdsafvikling: Den nye "vinderlyd", altså måden hvorpå indfødte danskere  taler, for ikke at lyde som en bonderøv, det er at kunne kunsten at tale med perkeraccent, det er gangstersproget for de seje, dem som scorer og kommer frem. Som selvlært kulturpsykolog kan jeg med 100 % sikkerhed berette om samfundets afspejling i dette sprog: ". Vi styrer, lever og har penge, hos os får du det sjovt, og bonderøve kan kun arbejde og skal ikke prøve på andet. Så galt kan det gå, og det gjorde det.