Tro ikke at jeg ved alt om historie. Navnet Bråvalla kunne være en by i Sverige for mig indtil for et par uger siden, men for rigtige historikere (nogen som har brugt år på pensum deri) (se linket: er det et begreb, hvorom siges: Om den kamp ved vi ikke mere og ikke mindre, end at der lød en sang om den Herunder er kopi af henlagt info derom. Jeg vil ikke tillægge uberettiget opmærksomhed til nogen bestemt geografisk lokalitet , som jeg de seneste par år har skrevet en masse om, men idet at jeg ikke vidste hvad Bravallaslaget var, så kan man jo sige at jeg kom lidt bag på det, idet stedet under linket her  har jeg i nogle henseender fundet frem til at have været udsat for omstændigheder som kan svare dertil. -Overordnet kan man også sige at stednavnet Skjoldenesholm har lidt smag af låget der blev lagt over det største kampslag,-Bravalla slaget.

 

Jeg synes selv der er for meget at tillægge stedet, alt for meget, og jeg synes selv det kommer så meget i en slags rosenslør så man af den grund må begynde at betvivle koncistensen. Man kan på den anden side også godt forestille sig, at bestemte store og markante hændelser er blevet nedskrevet af indbyrdes uafhængige observatører, på den måde kan een og samme historiske hændelse godt foreligge i flere versioner.   

Ideen om at der kan være tale om een og samme lokalitet er kun et par dage gammel, og mere skal den ikke tillægges, men der er interessante info:

Opdatering den 09.07.2011: Mulige årsager til krig og uenigheder: Kobbersalt fra madgryder! Nogen har skrevet lidt i retningen af at optakten til Bravallaslaget var et væddemål, det tror jeg er en tilføjelse som har fundet grobund hvor man ønskede at vildlede om årsagen. Og man kommer så derhen, at hvorfor ønsker nogen at lægge slør hen over hændelser som man ikke ville have at eftertiden skulle få kendskab til? Muligvis er der en naturlig forklaring: Man siger at indhold af kviksølv i glasur var årsag til romerrigets fald, og det er en kendsgerning påvist i laboratorier at kviksølv foranlediger skade på organisk væv. Tilsvarende ved man at forhøjet indhold af kobber giver sindssyge. I forrige århundrede var det endnu almindeligt mange steder, at maden blev tilberedt i kobbergryder, og bronze der anvendtes til smykker indeholder 90% kobber. Ikke alle rammes ens af kobberforgiftning, fordi at stofskiftet er forskelligt. Om det kan have nogen forskningsmæssig værdi ved jeg ikke, jeg har i en årrække selv fremstillet piber, som jeg ryger ganske ordinær tobak i, men den ene af piberne havde jeg lavet hvor en del af røgrøret var af kobber, jeg har den ikke mere. Vistnok een eller to gange for mange år siden, hvor jeg var meget træt, da oplevede jeg synsbedrag, men jeg vidste samtidig at det var synsbedrag, det samme fenomen kender man til når soldater presses, da kan de i flok passere en opstilling af noget som ser kunstigt ud, men som rent materielt er der, men som de alligevel passerer uden at de omtaler det til hinanden, fordi det ligner de øvrige hallucinationer som trætheden giver dem. Det var det rent synsmæssige bedrag, men tankemæssige bedrag går lidt dybere, og når tankemæssigt bedrag er permanent kan det kaldes sindssyge. Nogle fagfolk hævder at den eneste form for sindssyge som findes er forelskelse, værre er det såfremt det bliver jalousi, men det tror jeg kun opstår hvor oplevelsen er enestående. Idet at kobber siges at virke imod ledsmerter, så har jeg forsøgt at bruge det, og det var i så høj en dosering, at jeg næsten blev dårlig tilpas, så istedet for at psykiatrien som her i Danmark er et politisk redskab til at få berøvede personer til at holde kæft, så synes jeg at de burde forholde sig videnskabeligt til deres fag. Om der findes en definitiv dosis kobber med øjeblikkelig nervegifteffekt tilsvarende drugs ved jeg ikke, jeg tror maven slår knuder ved sådan noget, men at der derimod kan opstå tankemæssig forstyrrelser efter måneders eller års udsættelse af for meget kobberindtag, det forekommer sandsynligt, og så kan man jo godt forestille sig at der i historisk perspektiv derved er opstået bizarre kulturer, enten krigeriske eller kunstneriske, men hvor samfundsgrundlaget ikke var holdbart. Så til noget holdbart, vore ældste bygningsværker: Jættestuer. 

Her for et par dage siden var en tur ude og se jættestuen i Øm, her syd for Roskilde. Sorry Saxo, du skrev at der i gamle dage levede kæmper her i landet, idet kæmpehøjene bevidner det,

 

Det bras hvad de skriver herover dur ikke, sådan en vejledning som ovenstående er livsfarlig, tænk hvis nogen ville efterligne det!

og til Roskilde Museum og Nationalmuseet, I tar fejl angående hvorledes disse blev bygget: Ikke noget med bjælkeunderstøtninger, nej hulrummet som udgør jættestuen var midlertidigt opfyldt med stampet sand medens loftstenene blev trukket på plads, sådan! 

Så læste jeg iøvrigt at de nu vil lave en kopi af Stonehenge, den oprindelige har jeg min teori om, jeg tør godt skrive den her fordi jeg har læst om vistnok 50 andre Stonehengeteorier, som er meget mere skøre end den som kommer her: Den øverste kreds af vandretliggende sten var så at månen kunne ligge godt der! Under alle omstændigheder, der er ikke efterladt nogen sikker beskrivelse af hvad formålet var med dette irrationelle bygningsværk, så det er ret sandsynligt at resultatet af bestræbelserne ikke gav anledning til stolthed. De tilbad jo himmellegmerne og den slags dengang, brugte de kobbergryder?