Jeg har været lystfisker siden jeg var ca. 12 år. Dygtig til at fange fisk er jeg aldrig blevet. Men ræve...

S T J Æ L    I K K E    M I N E    H Ø N S

Ja, billedet er ikke politisk korrekt, men er millitæret det? Som samfundets nid har næring idag, ville det sikkert passe bedre, at sætte et manipuleret billede ind, hvor at en ræv kærligt fodrer hønsene med, ... nej jeg kan ikke komme i tanke om det, kan en høne virkelig være så egoistisk, at den kan finde på at æde noget, tænk bare på et ungt og friskt græsstrå, som står der på jorden, ganske uden at kunne forsvare sig?

Og der hører en forklaring med, af en karakter som ikke kan styrke min troværdighed, men:

1. gang: Var i høsten, om aftenen hvor jeg havde standset mejetærskeren,  ca. kl 21.30 sad jeg og fik en øl i forhallen; så hørte jeg en høne skræppe ude i hønsegården; med alt hvad mine gummistøvler kunne trække (så er der altså fart på), og  min 20 W halogenlygte i hånden rundede jeg hjørnet om i hønsegården, hegnet stod åbent, (fordi hønsene var ved at gå ind) i stalden. 2 meter foran gik en ræv med kæften fuld af en af mine høns, uden at jeg satte min fart ned passede min retning med rævens flugt ud af hønsegården perfekt til en 100 % helflugter med min højre støvle... Hoi, hvor vildt for et spark ræven fik, hønen røg ud af rævens kæber, og ræven fløj de 3 meter baglæns, hvor den ramte hegnet . Den lå stille ca. 5 sekunder, så røg den afsted ud af hønsegården uden at jeg havde en chance for at fange den.

 2. Gang.: Var ca. 10 dage efter, en formiddag jeg gik i stalden og samlede gulvæg, så bemærkede jeg at hønsene lød anderledes. Jeg gik med en kurv fuld af æg, så så jeg at der var kommet en ræv ind i selve hønsehuset. Jeg havde ingen våben, så jeg fortsatte ud med æggene. Ude i forhallen kunne jeg med automatikken lukke alle hønselemmene ud til hønsegården. Så gik jeg ind af en anden dør, og nu med en 4 tandet fork. Ræven havde lagt sig under en af foderrenderne, og det gør den for at vinde hønsenes fortrolighed, blot betragte hønsene. Det lykkedes mig at liste ind på ræven bagfra, uden at den opdagede mig, førend at jeg havde spiddet den. Ude i hallen fik den et par dask med en hammer, så var det slut for den.

3. Gang.: Utroligt nok, igen, denne gang yderligere ca. 14 dage senere, en lørdag eftermiddag, da hører jeg en høne skræppe op, ca. 100 meter nede i hønsegården. Der ser jeg at en ræv er ved at grave sig under hønsehegnet med en høne i kæberne. Jeg fandt straks en ca. een meter lang lægte, og sniger mig hurtigt ned langs hegnet. De sidste meter accelererer jeg, ca. 1/10 sekund førend lægten rammer ræven kigger den op og ser mig, men for sent for den. Som et boldtræ i lodret slag nedad rammer jeg ræven med lægten, og så blev den liggende. Denne høne reddede jeg også, DAKA fik to døde ræve med denne gang. 

Så var der ro fra disse ræve.