Hornenes udtryk. Et eksempel på detalier ved en rekonstruktion: Ikke bare nisser.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hermed videresender jeg dig to stk. kopier fra Thomæ Barthollini, som Rigsarkivet betegner dem, disse fik jeg for kort tid siden.(Bartholins Aureum tryk vakte min opmærksomhed for ca. 5 mdr. siden). Desværre er disse pdf-filer ikke gode at forstørre, ved 300% bliver de uklare. Dog så jeg idag noget vigtigt derved. Jeg ved ikke om de er fra eet og samme værk, såfremt de er det kan der eventuelt findes en forklaring i den latinske tekst på følgende:
 
Trykkene er forskellige, på skæbnesvanger vis:
 
Pag 14.9: ånden er negativ. Oldingen er resigneret. Krigeren med krumsablen har en vinders udtryk i øjet. (netop ham skal man vistnok ikke forvente hensyn fra, iflg. Wichmann har denne hverken øjne eller hjerne!) Abildfiguren er udtryksløs.
 
Pag 4- : ånden er positiv. Oldingen siger, "Der er du jo, hvor er det godt, du så mig". Krigeren med krumsablen er blind og desperat. Det udtryk som for nogen måneder siden kom på abildfiguren, ved en bestemt opløsning under forstørrelse af mit Aureum tryk, ses også svagt herpå. Dette var altså ikke kun en nisse i min scanner. Abildfiguren er lykkelig og drager et lettelsens suk!
 
 
Linket   http://www.aggesen.dk/guldhorn%2010%20.html   skal du se, for at kunne forstå hvad jeg skriver i det som jeg sendte til dig med posten igår. Da vi talte sammen for et par måneder siden, om mit fund, sagde du.: "ja, trykket med to lyspletter i mundingen", nå ja, tænkte jeg dengang. Men se linket, der eksisterer mindst 4 stk. med to lyspletter i mundingen.
 
Den er god nok, (Aureum) fundet er der, det vigtigste af dem.
 
 
 
 
Med venlig hilsen
 
 
Kurt Aggesen