Siden vistnok 2008 har en del af mine artikler omhandlet ø'en i Valsølille sø, som jeg af informationer fra bl.a. Saxo og Da Tidernes Herre Var Nær, har lokaliseret til at være stedet hvor pavestolen stod, inden dens oprettelse i Rom. Bogen herunder af F. Schiern fandt jeg for godt et års tid siden. Deri redegør han ganske vidst for at Nerthus-øen ligger midt på Sjælland, ikke ved Skjoldenæsholm, men lidt længere nordpå oppe nær Lejre ved Ærtedalen eller Herthadal. Muligvis har Skjoldenæsholm området været utilgængeligt en periode, siden han ikke så meget som nævner det, men til gengæld ø'en Als, og et antal udenlandske lokaliteter, som andre historikere har ment måtte være dette forhistoriske kulturcentrum, der besad guddommelig forbindelse. At nogen forsøgte at ligestille sig med det guddommelige, ved at prøve kræfter dermed, kan endvidere spores i materialet herunder, idet Bravalla-slaget nævnes flere gange. Men at Bravalla slaget ikke har været en succes for menneskeheden ved vi, idet alle historiske kilder nævner det som en historisk realitet, men som ingen vil sættes i forbindelse med.

Navnet Sjælland er op igennem tiden blevet stavet på ca. 15 forskellige måder som jeg ikke vil rense op her, men et af dem som har ældst klang er Sjølund, det ord er sammensat af det lidt svenskklingende ord sjø for sø og lund for større gruppe af træer eller skov, dvs. Sjælland har sandsynligvis sit navn fra Sø-lund, eller den skovklædte ø i Valsølille sø. Herunder følger links til flere fotoalbum, hvortil jeg har uploadet hele og usortere billedserier fra ø'en:

 

http://paaoen.aggesen.dk/#11.4

Foreløbig den ene.

 

Ordsprog fra området:

1.: "Når guderne besøgte jorden, var det ved Skjoldenæs de steg ned". Ovenstående redegørelse forklarer den markante karakter for en egn.

2.: "Siden 1346 har tysken ikke redet sine heste i Valsølille sø!". Denne sentens faldt jeg over for for nylig, og jeg grubler over hvad der fik dem til det?

Centralt for Nerthus skal have været Vehiculum Regalis, altså det køretøj hvormed ypperstepræsten kørte med gudinden under sine jordiske ophold. Jeg har i lang tid taget det for givet, at det måtte være Dejbjerg vognen, som havde været dette køretøj. Men der er mere i den sø, end man skulle tro, jeg har lokaliseret steder indenfor få m2, som er besynderlige, men der er altså grænser for hvad man kan på egen hånd. 

 

KA d 11.11.11